Ionizátory vody - Jak fungují a jaké jsou jejich přínosy?

05.01.2023

image

V tomto článku jsou uvedeny základní informace o tom jak fungují a jak jsou prospěšné ionizátory vody.

Voda je základním prvkem života a hraje neocenitelnou roli v našem zdraví.

To, co pijeme, má zásadní vliv na naše zdraví. S moderní technologií, jako je ionizátor vody, máme možnost vytvářet vodu, která je nejen čistá, ale také strukturovaná a přínosná pro naše tělo.

Voda funguje jako hlavní dopravní prostředek pro všechny látky, které naše buňky potřebují, a pro odpad, který musí být vyloučen. Kvalita této životně důležité tekutiny má vliv na naše celkové zdraví. Zajímavým řešením, které slibuje řadu zdravotních přínosů, je ionizace vody.

Co je ionizátor vody a jak probíhá ionizace vody?

Ionizace vody je proces, při kterém se pomocí elektrolýzy zvyšuje nebo snižuje pH vody. Ionizátor vody při procesu zvaném elektrolýza přeměňuje vodu na zásaditou (alkalickou) vodu. Tato voda má velmi pozitivní zdravotní účinky, primárně se používá k pití a vaření. Vedlejší produkt elektrolýzy vody v Ionizátoru je kyselá voda. Je to voda, která je charakteristická, že její hodnota pH je nízká. Kyselá voda má silný antibakteriální účinek. Kyselá voda má desinfekční (antiseptické), antialergické i protizánětlivé vlastnosti.

Ionizátor vody funguje na principu elektrolýzy, která oddělí příchozí vodu na kyselé a alkalické proudy. Alkalická voda, která je vytvořena, je pak určena k pití. Kyselá voda může být použita pro kosmetické účely, jako je péče o vlasy a pleť, a pro zalévání rostlin, které vyžadují kyselé prostředí.

Účinky ionizované vody na zdraví a dlouhověkost

Je důležité zdůraznit, že zdravý životní styl a pití vody, která je pro tělo přirozená ve své základní jednoduchosti, je základem pro udržení zdraví a dlouhověkosti. Nadměrná kyselost může negativně ovlivnit téměř každý organismus. Živé bytosti jsou velmi citlivé na změny pH a tělo může být poškozené, pokud se překyselí. Přesto je strava většiny lidí kyselá. Vyrovnání pH je tedy zásadní pro zdraví každé živé bytosti. Pití ionizované vody po celý den pomohlo mnoha lidem nastolit rovnováhu pH a jejich celkovou pohodu.

Navíc, tělo je také neustále ovlivňováno volnými radikály. Kyslík se stává smrtícím volným radikálem, když ztratí svůj elektron. Pití ionizované vody dodává tělu rovnováhu pomocí molekulárního vodíku což je zdroj spousty volných a bezpečných elektronů, které působí jako antioxidanty a silné lapače volných radikálů.

Ionizovaná voda versus destilovaná voda

Často se tvrdí, že destilovaná voda je "nejčistší" a "dokonalá". Avšak pokud podrobně porovnáme strukturu krystalů ionizované a destilované vody, zjistíme rozdíly. Ionizovaná voda vytváří krystaly s nádhernými šestiúhelníkovými strukturami, typickými pro čistou přírodní vodu. Naopak destilovaná voda tuto strukturu nemá.

Ionizovaná voda navíc obsahuje molekuly vodíku, známé jako molekulární vodík. Stovky výzkumných studií ukázaly, že molekulární vodík má významné pozitivní účinky na lidské zdraví, včetně boje proti stárnutí a řadě nemocí.

Prevence překyselení organismu

Jedním z hlavních přínosů ionizace vody je možnost předcházet překyselení organismu, což je stále častější problém v moderním světě. Překyselení organismu znamená, že se v těle hromadí více kyselin než zásad. To může vést k řadě zdravotních problémů, včetně zánětů, únava, nadváha, cukrovka, srdeční choroby a dokonce i rakovina. Ionizovaná voda pomáhá udržovat kyselo-zásaditou rovnováhu v těle, což může napomoci v prevenci těchto nemocí.

Doplnění esenciálních minerálů

Ionizovaná voda obsahuje vyšší koncentraci vstřebatelných minerálů, jako je vápník, hořčík a draslík. Tyto minerály jsou pro naše tělo nezbytné. Pomáhají udržovat zdraví kostí, svalů,

Přínosy ionizované vody

Využití ionizátorů vody nabízí řadu přínosů:

1. Zlepšení hydratace: Molekuly ionizované vody jsou menší a tak mohou snadněji pronikat do buněk a hydratovat je.

2. Koncentrace prospěšných minerálů: Ionizace vody zvyšuje koncentraci ionizovaných, vstřebatelných a prospěšných minerálů jako vápník, hořčík a draslík, které jsou nezbytné pro optimální zdraví.

3. Alkalizace těla: Ionizovaná voda může pomoci neutralizovat kyselost v těle, což může přispět k prevenci překyselení a souvisejících zdravotních problémů.

4. Antioxidanty: Ionizovaná voda také obsahuje větší množství antioxidantů, které mohou neutralizovat volné radikály a tak snížit riziko oxidačního stresu a chronických onemocnění.

Instalace ionizátoru vody

Ionizátor vody se obvykle instaluje v kuchyni, kde je připojen ke zdroji vody. Může být umístěn na pracovní desku vedle dřezu, nebo lze některé typy Ionizátorů instalovat i pod dřez - poté se ionizátor ovládá pomocí speciální dotykové baterie připevněné na dřezu. Tato speciální baterie je dostupné jako samostatné příslušenství a není určena ke každému ionizátoru..

Ionizátory mají vlastní filtry ale pro prodloužení životnosti těchto filtrů a i jiných zařízení v domácnosti doporučujeme osadit na přívod vody do domu kvalitní vícestupňovou filtraci tak aby byla většina nečistot zachycena tam a né až v drahém ionizátoru.

Ke každému ionizátoru od nás také dostanete jako dárek ZDARMA malý filtr na změkčení vody pro ochranu ionizátoru před vodním kamenem.

Závěr

Pokud se rozhodnete vyzkoušet ionizátor vody, měli byste při výběru zařízení zvážit následující faktory:

1. Filtrační systém: Ionizátory vody by měly mít schopnost filtrovat škodlivé chemikálie a nečistoty z vody, zatímco zachovávají prospěšné minerály. Kvalitní ionizátory by měly mít schopnost odstraňovat kontaminanty.

2. pH rozsah: V závislosti na vašem zdravotním stavu a dietě může být vhodné mít ionizátor, který může vytvářet vodu s různými úrovněmi pH.

3. Platiny a titanové elektrody: Kvalitní ionizátory vody by měly mít elektrody z titanu / platiny, které jsou odolné vůči korozi a zajišťují dlouhodobou účinnost.

4. Certifikace a záruka: Při výběru ionizátoru vody je také důležité sledovat, zda zařízení pochází od kvalitního výrobce jako je např. IONIA (Jižní Korea) a zda nabízí solidní záruku.

Závěrem, ionizátory vody mohou být užitečným nástrojem pro zlepšení kvality naší vody a podporu našeho zdraví. Avšak, jak u většiny zdravotních intervencí, je důležité konzultovat využití ionizované vody s lékařem nebo odborníkem na výživu, aby byly zohledněny vaše individuální potřeby a okolnosti.

Zpět na výpis novinek